Zeytinden reçel mi olur diyenleriniz vardır.Emin olabilirsiniz ki çok farklı çok hoş bir tad.
Yarım kilo salamura yeşil zeytin
400 gram şekerYarım kilo salamura yeşil zeytin
5-6 adet karanfil
1 adet portakal kabuğu
Yarım limon suyu
1 Çay bardağı su
1 Çay bardağı su
Yapılışı:İlk olarak derin bir tencerede zeytinlerimizi bir güzel haşlıyoruz ve tuzunun kaybolmasını bekliyoruz.
Bir yandan da yarım su bardağı su ile şekerimizi eritiyoruz.Şerbetin içerisine karanfilleri ve portakal kabuğunu da ekleyip aroma vermesi için bir süre bekliyoruz.Daha sonra suyunu iyice süzdüğümüz zeytinleri şeker, su ve karanfilin üzerine ekleyip on on beş dakika kadar kaynatıyoruz.Daha sonra yarım limonumuzun suyunu da ekledikten sonra 1-2 dakika kadar daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.Kavanozlara doldurup ters bir şekilde yatırarak beklemeye alabiliriz.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder