14 Eylül 2015 Pazartesi

Pekmezli Yumurta

Basit ,yapması kolay,malzemesi az.Bilenleriniz vardır.Bilmeyip pekmezli yumurta mı olur diyenler de vardır.Bu tat Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesine ait.Pekmezi sevmeyen biri olarak bu tattan vazgeçemiyorum.
Emin olabilirsiniz ki yumurta kokusu yok,istediğiniz şekilde süsleyebileceğiniz sabah kahvaltısında tatlı omlet olarak yiyebileceğiniz ve misafirlerinize bile sunabileceğiniz bir tat...

1 yumurta 
1 çay kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı pekmez(üzüm kullandım)
1 yemek kasığı dolusu toz yer fıstığı
isteğe göre fındık,ceviz

Yapılışı:Yumurta çırpılır.Tereyağında omlet gibi pişirilir.Kısık ateşte 3 yemek kaşığı pekmez dökülerek kaynağında ateşten alınır.İstenilen şekil verilerek yer fıstığı,fındık ya da cevizle süslenir.
Soğuk ve sıcak servis yapılabilir.
Afiyet olsun :)

                  
























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder