Yarım çay bardağı zeytınyağı
1 adet soğan
4 adet biber
1 yemek kaşığı dolusu salça
1 domates
1 diş sarımsak
2 su bardağı sıcak su
tuz
Yapılışı:Fasülyeler kırılıp ayıklanıp temizlenir.İsteğe göre ortadan ikiye bölünerek inceltilir,yıkanır.
Tencereye yağ konur üzerine küp doğranmış soğan,biber ve salça konur.Daha sonra yıkanmış olan fasülyeler de koyulur.Üzerine doğranmış bir adet domates ve bir diş sarımsak konur.Kısık ateşte bir süre kavrulur.Suyu eklenir.Tuzu ve isteğe bağlı bir adet kesme şeker atılır.Fasülyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Soğuk servis yapılır.
Soğuk servis yapılır.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder